Våra köpvillkor

Vid köp av stockvideo och stockfoto.

Royaltyfritt

Alla klipp du köper av oss på rentadrone.se går under royaltyfri licens. Det innebär att du betalar en engångssumma vid köptillfället och är sedan fri att använda materialet hur du vill.

Obegränsad användning*

Ingen geografisk begränsning. Ingen tidsbegränsning.
Med vårt royaltyfria material, kan du använda dina
köpta klipp hur många gånger- och hur länge du vill.
* Tänk på att detta dock endast gäller för en och
samma film eller enhet.

Fritt vårt lager

Våra leveransvillkor omfattas av klausulen "Fritt säljarens lager". Vi levererar våra produkter via digital distribution till vald e-postadress.

För att handla på RENTADRONE.SE måste du ha fyllt 18 år. Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar från personer som uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller felaktiga företagsuppgifter. Vi förbehåller oss även rätten att annullera ordrar från personer som har betalningsanmärkningar, samt reserverar oss för eventuella prisfel och felskrivningar som kan förekomma på siten. Webbplatsen RENTADRONE.SE ägs och administreras av QUBA AB, org.nr 559338-8472, Götgatan 69, 11621 Stockholm – vilket också innebär att allt material på RENTADRONE.SE ägs av QUBA AB. Bilder tillhandahållna av RENTADRONE.SE får endast användas efter tillstånd från QUBA AB. I och med att bildanvändaren erhåller en bild från QUBA AB ingås det avtal mellan bildanvändaren och QUBA AB. Villkoren för detta avtal är enligt nedan.

1 Bekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi snarast en bekräftelse per e-post med information om din order till dig, tillsammans med en nedladdningslänk till ditt köpta material. Om vi finner att din order är bristfällig, kan vi i vissa fall komma att behöva kontakta dig för kompletterande uppgifter – vi skickar därpå en faktura om du valt detta som betalmedel. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuell kontakt med kundtjänst.

2 Betalning

Vi erbjuder betalning via vår samarbetspartner Payson som är en del av Svea Bank AB (publ) org. nr 556158–7634. Kostnaden för bildanvändningen framgår i kassan. Betalning sker via internetbank eller kortbetalning. Vid de fall betalning har skett via faktura så är betalningsvillkor 30 dagar netto. Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta med 8% över gällande diskonto.

3 Användning

Det bildanvändaren köper är en begränsad rätt till användning av bilden. Upphovsrätten kvarstår hos QUBA AB. Rätten till användning av en bild fås genom att bild beställs, en bekräftelse i form av faktura erhålls från QUBA AB, samt att denna faktura betalas eller genom bekräftelse av genomfört köp i checkout. Användningsrätten omfattar användning i ett projekt. Ett projekt kan endast resultera i en film eller ett program. Undantaget är om materialet används i en vinjett eller i en serie. Om serie kan materialet användas upp till en säsong under dessa villkor. Visningsmedia regleras av vald användning. Önskas en återanvändning av bild skall QUBA AB kontaktas för en ny överenskommelse av bildanvändning innan publicering sker. Dessa användningsrättigheter avser det stockfilmsmaterial som finns publicerat på rentadrone.se vilket också omfattas av spridningstillstånd från Lantmäteriet. För material som köps på beställning åligger det dig som beställare att söka aktuellt spridningstillstånd.

4 Verksamheter undantaget från användningsrätt

Bildanvändaren får ej använda bilden i syfte att förespråka miljöförstörelse och inte heller använda bilden på ett sådant sätt som kan vara kränkande för de personer som medverkar på bilden.

5 Överföring av användningsrätt

Bildanvändarens rätt till användning kan ej överföras till annan person eller entitet.

6 Avbeställning / Ångerrätt

Digitalt innehåll som levereras på annat sätt än på ett fysiskt medium (i.e. nedladdning av digitala produkter) klassas som varor som inte kan återlämnas då det är en så kallad direktkonsumtion. Genom att Kunden accepterar Köpvillkoren samtycker Kunden till att ångerrätten inte gäller för digitalt innehåll som levereras på annat sätt än på ett fysiskt medium. En bild som inte använts publikt kan avbeställas inom 14 dagar från köp. Vid avbeställning är Kunden skyldig att betala endast hälften av köpesumman till QUBA AB och får därefter inte använda bilden. 

7 Vite

Bildanvändaren förbinder sig att utge ett vite på 5 gånger det belopp som rätten till bildanvändningen skulle kosta att införskaffa från RENTADRONE.SE om bildanvändaren använder bilden utan bekräftelse erhållits eller betalning erlagts eller om bildanvändningen i övrigt är otillåtet.

8 Tvist

Tvist med anledning av detta avtal löses i Svensk domstol.

Tack för din bokning!

Vi har tagit emot din förfrågan och återkommer med offert så snart som möjligt!

Fly safe 🛸,
teamet på rentadrone.se

New
arrival

SNART PÅ LAGER

AUTEL EVO II

UPGRADING YOUR DRONE GAME

Låt oss inse det, en ny spelare har dykt upp på drönarhimlen. Det är inte heller vilken som helst. Autel EVO II levererar i olika utföranden upp till 8K, värmekamera i 8K, 48MP stillbild – alltid i 10bit. 

Vi ser fram emot att snart kunna erbjuda dig världens mest högupplösta drönare i bärbart format! 

preloader